Crème caramel

Crème caramel, Taart maken

 INGREDIËNTEN

8 personen

  • 150 gr basterdsuiker
  • 200 gr zachte roomkaas
  • 5 eieren
  • 1 blikje (397 gr) geconsenseerde melk (gezoet)
  • 340 ml gecondenseerde melk (ongezoet)
  • 1 tl vanille-extract

BEREIDING van de Crème caramel

  1. Verwarm de oven voor op 180°C/gasstand 4.
  2. Smelt in een klein, zwaar pannetje op middelmatig vuur de suiker. Blijf constant roeren. Giet de gesmolten suiker in een ronde bakvorm (25 cm doorsnee). Beweeg de vorm heen en weer zodat de bodem en zijkanten helemaal bedekt zijn. Zet weg.
  3. Klop in een grote kom de roomkaas los en voeg een voor een de eieren toe totdat alles goed gemengd is. Klop de gecondenseerde melk (gezoet en ongezoet) en het vanille-extract erdoor totdat een glad mengsel ontstaat. Giet het mengsel in de bakvorm. Leg een vochtige doek in een grote braadslee, zet hierop de bakvorm en zet dit in z’n geheel in de oven. Giet net zoveel kokend water in de braadslee dat de buitenkant van de bakvorm voor ongeveer de helft onder water staat.
  4. Bak 50-60 minuten in een voorverwarmde oven (het midden moet gaar zijn) en laat 1 uur afkoelen op een rooster buiten de oven. Laat het vervolgens nog 8 uur opstijven in de koelkast. Snij de randen los met een mes voordat je hem omkeert op een opdienschaal

TERUG NAAR  TAARTEN UIT FRANKRIJK