Dilber dudagi

Dilber dudagi , Taart maken

 

 INGREDIËNTEN

Aantal personen:

10 personen

Bereidingstijd: 

120 minuten

Ingrediënten voor deeg:

  • 6 glas meel
  • 3 eieren
  • 1 glas zonnebloemolie
  • 1 glas melk
  • 1 zakje bakpoeder
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel zout
  • 1 pak aardappelzetmeel

Ingrediënten voor dressing:  

  • 250 gram gebroken walnoten
  • 500 gram margarine

Ingrediënten voor siroop:

  • 3 glas suiker
  • 3 glas water
  • 1 eetlepel citroensap

BEREIDING van de Dilber dudagi

  • Doe de eieren, meel, zonnebloemolie, melk, bakpoeder, citroensap en zout in een kom.
  • Kneed het geheel tot deeg gedurende 5 minuten.
  • Trek vervolgens een vochtig doekje over de kom en laat het deeg gedurende 10 minuten rusten.
  • Maak vervolgens 40 kleine bolletjes van het deeg ter grootte van een mandarijn.
  • Begin met 10 kleine bolletjes, rol deze uit tot een deegvel van ongeveer 30 à 40 cm doorsnede:
  • Strooi nu wat aardappelzetmeel over ieder uitgerolde deegvel.
  • Stapel de 10 deegvellen op elkaar:
  • Rol nu deze stapel met een deegroller uit tot een grotere, en minder dikke, deegvel. Deegroller stevig aandrukken!
  • Doe hetzelfde ook voor de overige 30 bolletjes. Uiteindelijk krijg je dus uit 40 bolletjes dus 4 grote deegvellen.
  • Creëer nu ronde vormpjes in de 4 grote deegvellen door bijvoorbeeld een glas of een kopje om te keren en deze stevig op het deeg te drukken:
  • Plaats nu wat walnoten in zo een vormpje en vouw de ene zijde van het vormpje over de andere zijde heen:
  • Leg al deze vormpjes in een bakplaat:
  • Laat nu de margarine in een aparte pan smelten.
  • Giet de gesmolten margarine over de vormpjes in de bakplaat:
  • Doe de bakplaat in de oven voor 45 minuten op 170 graden (het moet rustig bakken), in ieder geval tot ze goudbruin zijn gekleurd.
  • Haal de bakplaat uit de oven, en doe ondertussen: water, suiker en citroensap in een aparte pan, roer het geheel en laat dit in de pan voor een half uur koken.
  • Giet de siroop over de bakplaat en wacht tot de siroop is ingetrokken, dit zal ongeveer 2 uur duren:

TERUG TAARTEN UIT TURKIJE

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:turksekok.nl