Elmali kirinti tart

Elmali kirinti tart , Taart maken

 

 INGREDIËNTEN

Aantal personen:

4 personen

Bereidingstijd:

60 minuten

Ingrediënten vulling:

  • 5 appels
  • 1 theelepel kaneel
  • halve eetlepel roomboter

Ingrediënten voor de kruimel:

  • 2 bekers kristalsuiker
  • halve beker lichtbruine basterdsuiker
  • 150 gram roomboter
  • 2 bekers meel

BEREIDING van de Elmali kirinti tart

    • Schil de appels en snijd ze in kleine dunne plakjes:
    • Leg ze in een pan. Strooi de kaneel eroverheen en leg de roomboter er ook in. Roer alles goed door:
    • Laat dit net zo lang op het vuur totdat de appels zacht zijn (en dus niet gesmolten).
    • Neem een kom. Doe hier de kristalsuiker, basterdsuiker, roomboter en het meel in:
    • Kneed alles tot kleine stukjes (kruimels). Dit kneden kan een tijd duren. Zorg ervoor dat er wat grote kruimels ontstaan zijn:
    • Als de appels ondertussen klaar zijn, neem je een ovenschaal en leg je de appels erin:
    • Doe de kruimels over de appels heen in de ovenschaal. Verdeel alles goed:
    • Doe het in de oven. De apple crumble is klaar wanneer de kruimels goud/bruin kleuren, en de appels een beetje zachter zijn geworden.
    • Laat de appelkruimeltaart even afkoelen. Om het nog lekkerder te maken, spuit je wat slagroom over een stukje van de taart.
    • Zie de onderstaande foto voor het eindresultaat:

TERUG TAARTEN UIT TURKIJE

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:turksekok.nl