INGREDIËNTEN
Aantal personen:
4 personen
Bereidingstijd:
60 minuten
Ingrediënten vulling:
- 5 appels
- 1 theelepel kaneel
- halve eetlepel roomboter
Ingrediënten voor de kruimel:
- 2 bekers kristalsuiker
- halve beker lichtbruine basterdsuiker
- 150 gram roomboter
- 2 bekers meel
BEREIDING van de Elmali kirinti tart
-
- Schil de appels en snijd ze in kleine dunne plakjes:
- Leg ze in een pan. Strooi de kaneel eroverheen en leg de roomboter er ook in. Roer alles goed door:
- Laat dit net zo lang op het vuur totdat de appels zacht zijn (en dus niet gesmolten).
- Neem een kom. Doe hier de kristalsuiker, basterdsuiker, roomboter en het meel in:
- Kneed alles tot kleine stukjes (kruimels). Dit kneden kan een tijd duren. Zorg ervoor dat er wat grote kruimels ontstaan zijn:
- Als de appels ondertussen klaar zijn, neem je een ovenschaal en leg je de appels erin:
- Doe de kruimels over de appels heen in de ovenschaal. Verdeel alles goed:
- Doe het in de oven. De apple crumble is klaar wanneer de kruimels goud/bruin kleuren, en de appels een beetje zachter zijn geworden.
- Laat de appelkruimeltaart even afkoelen. Om het nog lekkerder te maken, spuit je wat slagroom over een stukje van de taart.
- Zie de onderstaande foto voor het eindresultaat:
bron:turksekok.nl