Kwark-slagroomtaart met biscuitdeeg

Kwark-slagroomtaart met biscuitdeeg

 

INGREDIËNTEN

porties : 1 taart

  • Het wit van 5 eieren
  • Een beetje citroensap
  • 125 gr suiker
  • 5 eidooiers
  • Rasp van de schil van 1 citroen
  • 100 gr bloem
  • 25 gr maizena
  • 1/4 theelepel bakpoeder
  • Wat boter en bloem voor de springvorm
  • Voor de vulling
  • 600 gr slagroom
  • 1 zakje slagroomversteviger (bv. klop-fix)
  • 500 gr magere kwark
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Rasp van de schil van 1 citroen
  • Een beetje poedersuiker om te bestuiven

BEREIDING van de Kwark-slagroomtaart met biscuitdeeg

  • Een springvorm invetten en met bloem bestuiven. Oven voorverwarmen op 175-200 graden C.
  • Eiwit met wat citroensap stijf slaan. Dan de suiker lepel voor lepel toevoegen en erdoor mengen en dan het eiwit verder mixen tot het helemaal stijf en glanzend is.
  • Eidooiers met citroenrasp mengen. De bloem en maizena zeven en mengen. Het meel met een spatel door de eidooiers mengen en het stijfgeslagen eiwit erdoor mengen.
  • Het beslag direct in de springvorm doen en in de voorverwarmde oven 35-45 minuten bakken – met een sateprikker de gaarheid controleren.
  • Laat de cake afkoelen en snij de cake dan eenmaal horizontaal door. De onderste helft weer in de springvorm leggen.
  • Voor de vulling de slagroom kloppen en 3 eetlepels slagroomversteviger toevoegen. Slagroom helemaal stijf kloppen. Magere kwark, suiker, vanillesuiker en citroenrasp met de resterende slagroomversteviger mengen en dan de slagroom erdoor mengen.
  • Schenk de vulling op de taartbodem in de springvorm en strijk glad. Leg de andere helft van de cake erbovenop. Zet de taart in de koelkast om op te stijven. Verwijder voor het serveren de rand van de springvorm en strijk de rand van de taart glad met een mes. Bestuif met wat poedersuiker en serveer.

TERUG NAAR SLAGROOM TAARTEN RECEPTEN

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:allrecipes.nl