Makarnali börek

Makarnali börek , Taart maken

 

 INGREDIËNTEN

Aantal personen:

6 personen

Bereidingstijd:

60 minuten

Ingrediënten:

  • 300 gram witte kaas
  • 3 vellen yufka
  • 500 gram makarna (pasta)
  • 1 eetlepel zout
  • 1 eetlepel zonnebloemolie

Ingrediënten voor de saus:

  • 2 glazen melk
  • 4 eieren
  • 1 glas zonnebloemolie
  • 1 eetlepel bakpoeder

BEREIDING van de Makarnali börek

      • Voeg de eieren, zonnebloemolie, melk en bakpoeder in een kom..
      • Goed kloppen.

      Bereiding van de börek:

      • Vul een grote pan vol met water en zet deze op het vuur.
      • Voeg daar het zout aan toe, en ook de zonnebloemolie.
      • Als het water is gaan koken, voeg je de pasta toe aan de pan.
      • Laat de pasta 5 tot 10 minuten koken.
      • Haal de pan van het vuur en haal de pasta door een zeef. Giet wat koud water door de pasta heen terwijl deze nog in de zeef zit.
      • Smeer ondertussen  een bakplaat in met wat zonnebloemolie.
      • Leg één yufka op de bodem van de bakplaat.
      • Smeer de yufka in met de saus.
      • Meng de witte kaas met de pasta uit de pan.
      • Giet de pasta en de kaas boven op de yufka in de bakplaat.
      • Giet hier wat van het saus over de pasta en de kaas.
      • Vouw de randen van de yufka die buiten de bakplaat vallen naar binnen toe.
      • Leg 1 yufka blad over dit geheel.
      • Smeer weer wat saus over de yufka heen.
      • Giet weer wat pasta en kaas boven op de tweede yufka.
      • Giet hier wat weer van het saus over de pasta en de kaas.
      • Vouw de randen van de tweede yufka naar binnen.
      • Giet wat van het saus over deze randen die naar binnen zijn gevouwen.
      • Bedek het geheel met een nieuwe (derde laag) yufka. Zorg ervoor dat deze 3e yufka niet groter is dan de bakplaat (snijd het eventueel bij), dus precies op maat is, zodat deze ditmaal niet voor overgebleven randjes zorgt.
      • Giet weer wat van het saus over dit geheel, gebruik eventueel een kwast.
      • Snijd nu het geheel in blokjes voordat het de oven in gaat.
      • Doe de börek in de oven voor 30 minuten op 220 graden (eigenlijk tot de top goudbruin is gekleurd).
      • Haal de börek uit de oven en snijd deze opnieuw in blokjes.
      • Eet smakelijk!

TERUG TAARTEN UIT TURKIJE

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:turksekok.nl