Mozaik kek

Güllaç , Taart maken

 

 INGREDIËNTEN

Aantal personen

8

Bereidingstijd

45 min

Ingrediënten:

  • 480 gram of 2 pakjes  thee biscuits
  • 2 glazen melk
  • 2 theelepels aardappelzetmeel
  • 3 eetlepels melk (voor samen met de zetmeel)
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 1 eetlepel roomboter

BEREIDING van de Mozaik kek

  • Pak een kom. Breek de koekjes in kleine stukjes en doe ze in de kom.
  • Doe de 2 glazen melk in een steelpan.
  • Voeg daarna de cacaopoeder bij de melk. Roer dit de hele tijd totdat het kookt.
  • Doe de boter erbij. Dit gaat erin smelten.
  • Pak een klein kommetje of een beker en doe daar het aardappelzetmeel in. Voeg de 3 eetlepels melk aan het zetmeel en roer dit mengsel totdat het dik wordt.
  • Als het dik is geworden, giet je dit in de pan met de chocoladesaus (dit doe je om de chocoladesaus van de cake te verdikken).
  • Doe het vuur uit en koel de saus af totdat het louw is.
  • Als de saus is afgekoeld, doe je de gebroken koekjes in de saus en roer je dit goed door zodat de koekjes bedekt worden met de saus.

Bereiding van de Mozaik kek zelf:

  • Pak een rol huishoudfolie en rol dit uit tot ongeveer 50 centimeter.
  • Doe het saus- en koekmengsel  in het midden van de huishoudfolie.
  • Doe de randen van de folie over het mengsel heen, zodat het mengsel helemaal verpakt is.
  • Rol dit een paar keer goed voor de wat ronde vorm.
  • Waarschijnlijk zal je nog wat koekjes en saus overhouden, hiervan kan je er nog een maken.
  • Doe de verpakte Mozaik Kek in de diepvries. Haal het er pas uit als het bevroren is en hard genoeg is om te serveren. Snijd het in plakjes. Wat overblijft, doe je weer terug in de diepvries, want anders smelt het.

TERUG TAARTEN UIT TURKIJE

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:turksekok.nl