Scandinavische slagroomtaart

Scandinavische slagroomtaart

 

 INGREDIËNTEN

 porties 10

Voor de bodem:

4 eieren,
2 dl suiker,
1 dl aardappelmeel,
1 dl bloem,
2 tl bakpoeder.

Voor de vulling:

3/4 l slagroom.
2 doosjes aardbeien (of aardbeien uitblik 2x).
2-3 bananen.
1/2 dl water met 2 el suiker vermengd.

Bereiden van de Scandinavische slagroomtaart

Voorbereiding

Klop eieren met suiker net zolang tot een vrij stevige, luchtige massa ontstaat. Zeef de beide meelsoorten met de bakpoeder op dit eimengsel en spatel er voorzichtig doorheen. Vooral niet roeren! Doe dit mengsel in de voorbereidde springvorm. Bak de bodem ca 35 min. De bodem is klaar als hij loslaat van de kant of als een droge breinaald er droog weer uitkomt. Laat de bodem afkoelen in de oven.

Bereidingswijze

Klop de slagroom zo stijf mogelijk.
Was de aardbeien, verwijder de kroontjes (op een maar mooie na, die je gebruikt als versiering) en snijdt ze in plakjes. snijd de bananen in plakjes.
Snijd de bodem in 3 gelijke lagen.
Leg de onderste laag op een taartplateau en besprenkel deze met een paar el suikerwater. besmeer de bodem met slagroom en verdeel de helft van de aardbeien en bananen hierover. besmeer de vruchten weer met slagroom zodat een egale laag ontstaat. Leg de tussenbodem hierbovenop. Besprenkel deze weer met suikerwater en smeer hier weer slagroom, aardbeien en banaan en weer slagroom op. Leg de bovenste laag op de kop hierbovenop.
Besmeer de bovenkant en de zijkanten rijkelijk met slagroom en garneer met aardbeien en slagroom.

Serveertips

Inplaats van suikerwater, kun je ook suiker vermengen met sherry.
Inplaats van aardbeien en bananen, kun je ook andere vruchten, die goed samengaan met slagroom gebruiken.
Inplaats van slagroom tussen de lagen, kun je ook banketbakkers room gebruiken.
En je kunt de taart natuurlijk met alles versieren, wat je wilt.

TERUG NAAR  TAARTEN UIT SCANDINAVIË

 

bron:smulweb.nl