Sernik met rabarber

 INGREDIËNTEN

 

  •                                   750 gram halfvolle kwark
  •                                   3 eieren         
  •                                    2 lepels aardappelmeel
  •                                    ± 100 gram suiker
  •                                    3 lepels olie
  •                                    400 gram rabarber
  •                                    olie om de vorm in te vetten

Bereiden van de Sernik met rabarber

  1. Voeg aan de kwark het eigeel, de suiker, olie en het aardappelmeel toe. Roer dit.Eiwit kloppen, toevoegen aan de kwark, voorzichtig mengen.Rabarber goed spoelen, verwijder de schil, snij in stukjes van 2 cm.Lage vorm invetten, de kwarkmassa in de vorm doen en leg daarop de staafjes rabarber.

    Zet de gevulde vorm in een voorverwarmde oven op een temperatuur van 180º C en bak het geheel ± 50 minuten.

    Als er geen rabarber is, kun je potjes rabarber doen.

TERUG NAAR  TAARTEN UIT POLEN

bron:allrecipes.nl