INGREDIËNTEN
- 30-40 dunne groene asperges
- 1 theelepel olijfolie
- zeezout en versgemalen peper
- ongeveer 20 g parmezaanse kaas in dunne schilfers
cake:
- 200 gram bloem
- 1/2 theelepel zeezout
- 100 g boter, koud, versnipperd
- 50 g gruyère kaas, fijn geraspt
- 1 ei
- 1-2 eetlepels koud water
spreads:
- 6 eetlepels mascarpone
- 1 eetlepel crème
- 1 eidooier
- 1 teentje knoflook, geperst tot een pasta
Bereiden van de Serowa tarta ze szparagami
Doe de bloem, zout, boter en kaas in een keukenmachine Mengen tot het mengsel kruimeld.
Voeg ei en een eetlepel water toe mengentot het grote klompen vormt.
Indien nodig, nog een eetlepel water toevoegen.
Goed door mengen, in plasticfolie wikkelen en plaats het in de koelkast gedurende 20-30 minuten laten afkoelen.
Haal het deeg uit de koelkast en rol het dun uit (bij voorkeur tussen 2 stukjes folie of bakpapier), het deeg in een cirkel uitrollen.Het deeg moet een diameter van ongeveer 2 cm groter dan de diameter van de vorm.
Bekleed een ronde taartvorm en zet in de koelkast of vriezer om hard te worden. Als het deeg in de koelkast staat, de voorbereiding van de asperges.
Snijd een klein stukje van de harde stukjes er af aan de onderkant, en meng de rest van de asperges met olijfolie ,
bestrooi met zout en versgemalen peper.
Mascarpone kaas, room, eigeel mengen met de geplette teentje knoflook in een kom en tot een gladde massa roeren.
Oven voor op 180 ˚ C.
Haal de vorm en het deeg uit de koelkast.
De marscapone mengsel op het deeg verspreiden leg daarop de aspergepunten
Bestrooien met de helft van de parmezaanse kaas.
Ongv 15 minuten in oven afbakken.
Warm serveren en vlak voor het serveren bestrooien met de rest van de Parmezaanse kaas.
bron: zmagazynu.blogspot.nl