Sharlotka (appeltaart)

Maak je eigen Sharlotka, deze heerlijke appelcake uit Polen.
Dit is een van de velen Poolse varianten op deze appeltaart.

sharlotka appelcake uit polen

 

 

 INGREDIËNTEN

12 porties

  • Appels,
    bloem,
    suiker,
    boter,
    snuifje zout,
    eieren, kaneel

Bereiden van de Sharlotka (appeltaart)

Maak een kruimeldeeg (ik doe het altijd op het gevoel en ik heb dus geen idee van de hoeveelheden) en plaats het in de ijskast. Zorg ervoor dat het een goed stevig deeg wordt.

Bereidingswijze

Stoof de appels met de suiker en kaneel.
Plaats het grootste deel van het kruimeldeeg in de taartvorm, maar hou nog een handvol over. Daarna gaan de appels in de taartvorm. Klop een 4 a 5- tal eiwitten op met poedersuiker. Giet dit over de appels. De rest van het deeg rasp je over het opgeklopte eiwit. Plaats dit in de op 200° voorverwarmde oven voor ongeveer 45 min (of tot het deeg wat loslaat van de randen)

Serveertips

Werk het af met poedersuiker

TERUG NAAR  TAARTEN UIT POLEN