INGREDIËNTEN
12 porties
Benodigdheden deeg
- 1 l mjølk
- 1800 g bloem
- 250 g suiker
- 1 tl vanillepoeder
- 20 g zout
- 10 g kardemom
- 3 eieren
- 250 g ongezouten boter
- 50 g verse gist
Benodigdheden vulling
- 200 g zachte boter
- 150 g suiker
- 2 tl kaneel
Bereiden van de Skillingsboller
Meng alles op een lage snelheid tot een glad deeg. Voeg wat bloem of melk toe als het deeg te droog of te nat is.
Laat het deeg rijzen totdat het twee keer zoveel is. Kneed het even door en laat het dan weer rijzen.
Rol het deeg dan uit tot een rechthoek die minimaal 1 cm dik is. Smeer daar de zachte boter op en verdeel het suiker-kaneel mengsel over.
Rol het met je handen tot een dikke worst en snijd hiervan 2 tot 3 cm plakken. Leg deze op de bakplaat bekleed met bakpapier en laat ze weer rijzen totdat ze twee keer zo groot zijn.
Bak ze in ca. 10 minuten op 200°C.
TERUG NAAR TAARTEN UIT SCANDINAVIË
bron:mjamtaart.com