INGREDIËNTEN
- 300 gr fruit (bijv. frambozen, aardbeien, mango, enz)
- 175 gr basterdsuiker
- 125 ml slagroom
- 100 ml volle yoghurt
- 5 blaadjes gelatine
Bereidingswijze van de Slagroommousse
Laat de gelatineblaadjes zo’n 5 minuten weken in koud water.
Pureer de vruchten met de staafmixer, eventueel boven een kom met een pollepel door een fijne zeef wrijven, zodat de pitjes achterblijven.
Meng de suiker door de vruchtenpuree en verwarm het vruchtenmengsel.
Knijp de gelatine uit en roer het door de verwarmde vruchtenpuree.
Klop de slagroom stijf (eventueel met een zakje vanillesuiker).
Roer de yoghurt door het vruchtenmengsel en spatel als laatste de slagroom er voorzichtig doorheen.
Laat het minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Tip:
Indien je zoete vruchten of fruit uit blik gebruikt kun je de hoeveelheid suiker verminderen, bijvoorbeeld naar 60 of zelfs 50 gram suiker
Als je verse mango, ananas, kiwi of papaja gebruikt moet je die even vooraf tot het kookpunt verwarmen. In deze (verse) vruchten zit een stofje dat zuiveleiwitten van smaak doet veranderen. Dit wordt door verwarming teniet gedaan. Bij vruchten uit blik is dit dus niet nodig.