Tiramisu vulling

tiramisu vulling

Witte chocolade yoghurtvulling

INGREDIËNTEN

Porties:

500 gr mascarpone 3 eieren 240gr suiker 1 zakje vanillesuiker een glaasje amaretto cacaopoeder of chocoladeschilfers

BEREIDING van de Tiramisuvulling

Klop de eiwitten tot sneeuw. Klop de eierdooiers los met de suiker, mix 10 minuten tot je een schuimige massa krijgt. Spatel alles (niet roeren!) door elkaar met de mascarpone en de amaretto om de massa zo luchtig mogelijk te houden. Doe er een beetje cacaopoeder of chocoladeschilfers onder. Laat alles een paar uur rusten in de ijskast.

Tips: Ook lekker met whiskey in plaats van amaretto. Je kunt ook fruit toevoegen, zoals frambozen, kersen of stukjes perzik. Voor de echte tiramisusmaak: trempeer het kapsel met een mengsel van een kop sterke koffie met een flinke schep suiker (even roeren tot de suiker is opgelost) en een glaasje amaretto. Pas op met rauwe eieren voor zwangeren, jonge kinderen en ouderen in verband met salmonellagevaar.