INGREDIËNTEN
6 personen
- 250 gr rundergehakt
- 250 gr varkensgehakt
- 1 kleine ui, zeer fijngesneden
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 180 ml water
- 1 stengel selderie, zeer fijngesneden
- 1 wortel, zeer fijngesneden
- 3 blokjes kippenbouillon
- 1 laurierblad
- 1 bakaardappel, zeer fijngesneden
- 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
- 1/4 theelepel kaneelpoeder
- 1/8 theelepel gemalen kruidnagel
- 1/8 theelepel gemalen nootmuskaat
- 1 deegrecept voor een gesloten taart van 23 cm
- 1 eierdooier
- 1 eetlepel water
BEREIDING van de Tourtière (vleestaart)
-
- In een grote koekenpan runder- en varkensgehakt met ui en knoflook aanbraden. Afgieten en 180 ml water, selderie, wortel, bouillonblokjes en laurierblad toevoegen. 10 minuten op een middelhoge vlam laten sudderen, van het vuur halen en het laurierblad verwijderen.
- De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
- Aardappel, peper, kaneel, kruidnagel en nootmuskaat aan de pan toevoegen en het vleesmengsel in het met deeg gevulde bakvorm scheppen. In een kommetje eidooier en 1 eetlepel water vermengen en daarmee de deegranden insmeren. Vervolgens voorzichtig de toplaag op de taart leggen en de randen dichtdrukken. Enkele inkepingen in de bovenkant snijden en besmeren met het resterende eimengsel.
- 45 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de taart goudbruin is.