Walnoten laagjestaart Polen

Walnoten laagjestaart Polen

 INGREDIËNTEN

12 porties

  • Deeg:
    300 gr Meel.
    3 el Honing.
    150 mg Walnoten.
    1 Ei.
    1 Eierdooier.
    200 gr Poedersuiker.
    1 tl Bikarbonaat.

    Vulling:
    250 gr Roomboter (ongezouten).
    200 gr Poedersuiker.
    3 Eierdooiers.
    1 bakje Sour Cream.
    200 gr Walnoten

Bereiden van de Walnoten laagjestaart Polen

Maal de walnoten fijn. Verwarm de oven voor op 220 graden

Voeg de ingredienten voor het deeg samen en kneed. Voordat het deeg soepel en vast is, moet het deeg goed en lang gekneedt worden.

Verdeel het deeg in 6-8 delen en rol deze tot een bol. Rol het deeg uit tot ongeveer de grote van de springvorm. Bak dan laag voor laag op vetvrij ovenpapier. Het deeg is klaar als deze bruin geworden is (ongeveer 10 minuten). Haal de laag uit de oven, snij de kanten, zodat deze in de vorm past en leg de volgende laag in de oven. Laat de laagjes afkoelen en hard worden.

Voeg de ingredienten voor de vulling samen en mix dit tot een cremige saus.

Boter de springvorm in. Leg je de eerste laag op de bodem en smeer hierover wat van de vulling. Leg dan de volgende laag erbovenop en smeer weer in met vulling. De laatste laag is een laagje vulling. Mocht je wat deeg overhouden, is dat geen ramp. Je kunt een gedeelte over de taart verkruimelen. De rest is erg lekker als koekjes bij de koffie.

Laat de taart afkoelen en zet afgedekt in de koelkast tot deze opgediend kan worden.

Serveertips

Lekker als gebak bij de koffie of als nagerecht. Denk vooral niet aan de lijn!

TERUG NAAR  TAARTEN UIT POLEN

bron:allrecipes.nl