INGREDIËNTEN
Ingrediënten voor 12 personen
1kg meel,
70 gr verse gist,
1/2 theelepel suiker,
1/2 liter melk,
125gr suiker,
binnenste van een vanille stang,
snufje muskaat en kruidnagel,
1 flesje amandelessence,
400gr boter,
100gr amandelen,
400 gr rozijnen/krenten,
100 gr citronat,
500 gr marsepeinmassa
BEREIDING van de Dresdner stollen
- Meel in de kom doen en de gist erin brokkelen wat warme melk en suiker in een kuiltje deeg maken,
- laten rijzen 15 min. Door elkaar kenden en de rest van de melk, hete boter amandelen en
op het laatst de gewassen en gedroogde door de melk gerolde rozijnen/krenten erdoor doen.
Half uur laten rijzen -> kneden. Nog eens 3/4 uur laten rijzen en nog eens kenden. - Brood ervan maken en met vulling goed llaten rijzen onder een vochtige doek (1 nacht)
.
bron:mergenmetz.nl