INGREDIËNTEN
4 personen
* 30 gr rozijnen
* 2 theel citroensap
* 3 Jonagold appels
* 50 gr ontbijtkoek
* 40 gr bruine suiker
* 2 eidooiers
* 8 vellen filodeeg
* 1 theel kaneelpoeder
vanilleijs
BEREIDING van de Hutzelbrot
Verwarm de oven op 200 °C. Schil de appels en snijd ze in blokjes. Snijd de ontbijtkoek in blokjes. Doe de appels samen met het citroensap in een kom. Meng in de kom de appels met de kaneelpoeder, rozijnen, bruine suiker en ontbijtkoek.
Bestrijk een vel filodeeg met olie, leg hierop een nieuw vel en bestrijk deze ook met olie. Ga zo door totdat er vier vellen bovenop elkaar liggen. Verdeel de helft van het appelmengsel over de filodeeg. Laat 4 cm van de randen vrij. Smeer een uiteinde van de lange zijde in met eigeel. Rol het filodeeg voorzichtig op en druk het goed aan achter de vulling. Smeer de uiteindes aan de binnenkant met eigeel en vouw beide kanten dicht. Smeer de bovenkant van de apfel strudel in met het eigeel. Doe hetzelfde met het overige filodeeg en appelmengsel.
Leg de apfelstrudels op de bakplaat en bak ca 25 minuten in de oven. Snij de apfelstudels in mooie stukken en serveer met vanille ijs.
bron:smulweb.nl