Cevizli rolo tatlisi

Cevizli rolo tatlisi , Taart maken

 

 INGREDIËNTEN

Aantal personen:

6

Bereidingstijd:

90 minuten

Ingrediënten siroop:

  • 600 ml water
  • 600 gram suiker
  • halve citroen

Ingrediënten vulling:

  • 150 gram walnoten
  • 2 eetlepels kaneelpoeder

Ingredienten toetje:

  • 3 eieren
  • 175 ml melk
  • 175 ml zonnebloemolie
  • 125 ml zure room
  • 14 vellen filodeeg (baklava-bladerdeeg, Turks: baklavalik yufka)

BEREIDING van de Cevizli rolo tatlisi

Bereiding van de siroop:

  • Doe de suiker en het water in een pan. Laat dit een half uur koken:
  • Pers na een half uur koken ook het sap van een halve citroen in de pan:
  • Laat dit vervolgens nog eens 10 minuten koken.

Bereidng van de vulling:

  • Breek de walnoten in stukjes en voeg hier kaneel aan toe, meng dit vervolgens:

Bereiding van het toetje:

  • Doe de eieren, melk, zonnebloemolie en zure room in een kom en mix dit:
  • Neem een vel bladerdeeg en smeer met een kwast een heel dun laagje van dit mengsel over het vel:
  • Leg vervolgens direct een rij aan kaneel-walnoten mix aan de onderkant van het vel:
  • Rol DIRECT dit geheel van beneden naar boven:
  • Let op: dit bovenstaande proces dien je snel en zorgvuldig te doen. Als je te lang wacht zal de yufka te veel vocht opnemen waardoor het oprollen niet lukt en/of de mix aan walnoten-kaneel zal door de yufka heen scheuren.
  • Plaats de rol vervolgens op een bakplaat.
  • Herhaal dit voor alle vellen.
  • Smeer wat van het overgebleven mengsel over de rollen:
  • Zet de bakplaat in een voorverwarmde oven van 180 graden voor ongeveer 30 minuten.
  • Haal het gerecht uit de oven.
  • Laat dit gerecht nu een beetje afkoelen.
  • Snijd na het bakken met een pizzasnijder het gerecht zowel verticaal alsmede horizontaal:
  • Giet ten slotte de (warme) siroop over het gerecht:
  • Serveer 4 rollen van dit toetje per bord.

TERUG TAARTEN UIT TURKIJE

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:turksekok.nl