INGREDIËNTEN
Aantal personen:
6
Bereidingstijd:
90 minuten
Ingrediënten siroop:
- 600 ml water
- 600 gram suiker
- halve citroen
Ingrediënten vulling:
- 150 gram walnoten
- 2 eetlepels kaneelpoeder
Ingredienten toetje:
- 3 eieren
- 175 ml melk
- 175 ml zonnebloemolie
- 125 ml zure room
- 14 vellen filodeeg (baklava-bladerdeeg, Turks: baklavalik yufka)
BEREIDING van de Cevizli rolo tatlisi
Bereiding van de siroop:
- Doe de suiker en het water in een pan. Laat dit een half uur koken:
- Pers na een half uur koken ook het sap van een halve citroen in de pan:
- Laat dit vervolgens nog eens 10 minuten koken.
Bereidng van de vulling:
- Breek de walnoten in stukjes en voeg hier kaneel aan toe, meng dit vervolgens:
Bereiding van het toetje:
- Doe de eieren, melk, zonnebloemolie en zure room in een kom en mix dit:
- Neem een vel bladerdeeg en smeer met een kwast een heel dun laagje van dit mengsel over het vel:
- Leg vervolgens direct een rij aan kaneel-walnoten mix aan de onderkant van het vel:
- Rol DIRECT dit geheel van beneden naar boven:
- Let op: dit bovenstaande proces dien je snel en zorgvuldig te doen. Als je te lang wacht zal de yufka te veel vocht opnemen waardoor het oprollen niet lukt en/of de mix aan walnoten-kaneel zal door de yufka heen scheuren.
- Plaats de rol vervolgens op een bakplaat.
- Herhaal dit voor alle vellen.
- Smeer wat van het overgebleven mengsel over de rollen:
- Zet de bakplaat in een voorverwarmde oven van 180 graden voor ongeveer 30 minuten.
- Haal het gerecht uit de oven.
- Laat dit gerecht nu een beetje afkoelen.
- Snijd na het bakken met een pizzasnijder het gerecht zowel verticaal alsmede horizontaal:
- Giet ten slotte de (warme) siroop over het gerecht:
- Serveer 4 rollen van dit toetje per bord.
bron:turksekok.nl