INGREDIËNTEN
Aantal personen:
10 personen
Bereidingstijd:
120 minuten
Ingrediënten voor deeg:
- 6 glas meel
- 3 eieren
- 1 glas zonnebloemolie
- 1 glas melk
- 1 zakje bakpoeder
- 3 eetlepels citroensap
- 1 theelepel zout
- 1 pak aardappelzetmeel
Ingrediënten voor dressing:
- 250 gram gebroken walnoten
- 500 gram margarine
Ingrediënten voor siroop:
- 3 glas suiker
- 3 glas water
- 1 eetlepel citroensap
BEREIDING van de Dilber dudagi
- Doe de eieren, meel, zonnebloemolie, melk, bakpoeder, citroensap en zout in een kom.
- Kneed het geheel tot deeg gedurende 5 minuten.
- Trek vervolgens een vochtig doekje over de kom en laat het deeg gedurende 10 minuten rusten.
- Maak vervolgens 40 kleine bolletjes van het deeg ter grootte van een mandarijn.
- Begin met 10 kleine bolletjes, rol deze uit tot een deegvel van ongeveer 30 à 40 cm doorsnede:
- Strooi nu wat aardappelzetmeel over ieder uitgerolde deegvel.
- Stapel de 10 deegvellen op elkaar:
- Rol nu deze stapel met een deegroller uit tot een grotere, en minder dikke, deegvel. Deegroller stevig aandrukken!
- Doe hetzelfde ook voor de overige 30 bolletjes. Uiteindelijk krijg je dus uit 40 bolletjes dus 4 grote deegvellen.
- Creëer nu ronde vormpjes in de 4 grote deegvellen door bijvoorbeeld een glas of een kopje om te keren en deze stevig op het deeg te drukken:
- Plaats nu wat walnoten in zo een vormpje en vouw de ene zijde van het vormpje over de andere zijde heen:
- Leg al deze vormpjes in een bakplaat:
- Laat nu de margarine in een aparte pan smelten.
- Giet de gesmolten margarine over de vormpjes in de bakplaat:
- Doe de bakplaat in de oven voor 45 minuten op 170 graden (het moet rustig bakken), in ieder geval tot ze goudbruin zijn gekleurd.
- Haal de bakplaat uit de oven, en doe ondertussen: water, suiker en citroensap in een aparte pan, roer het geheel en laat dit in de pan voor een half uur koken.
- Giet de siroop over de bakplaat en wacht tot de siroop is ingetrokken, dit zal ongeveer 2 uur duren:
bron:turksekok.nl