Gonca böregi

Gonca böregi , Taart maken

 

 INGREDIËNTEN

Aantal personen:

4

Bereidingstijd

60 min

Ingrediënten:

  • 4 kant en klare deegrollen (yufka)
  • 2 eieren

Ingrediënten voor de vulling:

  • 250 gram gehakt
  • 1 ui
  • een bosje peterselie
  • 1 theelepel rode peper
  • 1 theelepel zwarte peper
  • een halve eetlepel zout

BEREIDING van de Gonca böregi

    • Doe het gehakt in een pan en laat dit een beetje gaar worden.
    • Snijd de ui in stukjes en doe deze bij het vlees.
    • Voeg de rode peper, zwarte peper en de zout bij het vlees.
    • Snijd de peterselie in kleine stukjes en voeg deze ook toe aan de pan.
    • Roer de ingrediënten en doe dan het vuur uit.

    Bereiding van de gonca böregi:

    • Neem de deegrollen voor je. Stapel er 2 op elkaar.
    • Strooi het gehakt over de deegrollen heen.
    • Rol de deegrol op.
    • Snijd het in stukken.
    • Scheid het eigeel van de eiwit en smeer het eigeel over de deegrol heen.
    • Leg de Gonca böregi in een voorverwarmde oven van 200 graden totdat de deegrollen bruin kleuren.
    • Zie de onderstaande foto (met wat tomatensaus of ketchup) voor het eindresultaat, eet smakelijk!

TERUG TAARTEN UIT TURKIJE

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:turksekok.nl