Elmalı üçgenler

Elmalı üçgenler , Taart maken

 

 INGREDIËNTEN

Aantal personen:

4

Bereidingstijd

30 min

Ingrediënten

  • 3 (rode) appels
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 2 theelepels suiker
  • 1 pak roomboterbladerdeeg (10 bladen)
  • Extra: beetje jam en suiker

BEREIDING van de Elmalı üçgenler

    • Schil de appels en snijd deze in kleine stukjes.
    • Doe de gesneden appels in een lege pan. Zet de pan op het vuur en wacht tot de appels zacht worden (dus niet gesmolten!). Dit proces duurt op zijn hoogst 5 minuten.
    • Zet na die 5 minuten het vuur onder de pan uit, en voeg de kaneelpoeder er aan toe, roer dit mengsel goed.
    • Voeg ook de suiker er aan toe, roer wederom alles.
    • Haal de pan van het fornuis en zet de pan met ingrediënten voor ongeveer 10 minuten buiten tot de boel is afgekoeld (niet in de koelkast doen, dit is slecht voor de koelkast).

    Bereiding van de appelflappen:

    • Pak één bladerdeeg en leg hierop één eetlepel appelmengsel uit de pan.
    • Vouw één punt naar een ander punt tegenover. Nu krijg je een driehoekige vorm.
    • Maak de randen dicht door er met een vork op te drukken.
    • Doe de appelflappen op een bakplaat en leg deze in een (voorverwarmde) oven op 230 graden totdat de appelflappen goud/bruin kleuren (dit zal ongeveer 15 minuten duren). Zo zien ze er na de oven uit (let op de verschillende vormen die we daarnaast hebben gemaakt):
    • Haal de appelflappen eruit, laat ze een beetje afkoelen.
    • Extra: Smeer de appelflappen daarna aan één zijde met jam in (gebruik een kwast)
    • Extra: Strooi hier wat kristalsuiker overheen
    • Zie de onderstaande foto voor het eindresultaat, eet smakelijk!

TERUG TAARTEN UIT TURKIJE

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:turksekok.nl