INGREDIËNTEN
1 persoon
-
- 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
- 6 appels, geschild en in dunne plakjes
- 1/2 theelepel gemalen kaneel
- 100 ml melk
- 200 ml crème fraîche
- 125 gr basterdsuiker
- 1 theelepel vanille suiker
- 1 eetlepel vanille puddingpoeder
- 1 ei
Bereiden van de Franse appeltaart
- Maak een deeg van de bloem, boter, suiker en eieren en laat dit gedurende 30 minuten koel worden.
- Meng de pruimen met de cognac en 2 eetlepels suiker in een schaal.
- Verwarm de oven voor op 225 C / gasoven stand 7 en vet een ovenschaal in.
- Rol het deeg uit op de bakplaat en bestrooi met paneermeel. Verdeel de pruimen erover. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 40 minuten. Bestrooi direct na het bakken met suiker en amandelen.
TERUG NAAR TAARTEN UIT FRANKRIJK
bron:allrecipes.nl