Kastanjeroomrol met geglaceerde kastanjes

Kastanjeroomrol met geglaceerde kastanjes

 

INGREDIËNTEN

porties : 6 personen

  • Voor het beslag
  • 4 eieren
  • 1 mespuntje zout
  • 80 gr suiker
  • 125 gr bloem
  • 1/2 theelepel droog bakkersgist
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Voor de garnituur
  • 300 gr kastanjepuree (uit blik)
  • 250 gr mascarpone
  • 80 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepels rum
  • 50 ml melk
  • 6 blaadjes gelatine
  • 20 gr slagroom
  • Voor de geglaceerde kastanjes
  • 2 kg middelgrote kastanjes
  • 750 gr suiker
  • 1 liter water
  • 200 ml witte wijn
  • 200 ml grappa
  • 3 stokjes vanille
  • 1 mespuntje saffraan

BEREIDING van de Kastanjeroomrol met geglaceerde kastanjes

  • De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6.
  • De eieren scheiden en het eiwit met een beetje zout stijf opkloppen. De eierdooiers met suiker tot een romig geheel opkloppen. Meel, gist en vanillesuiker mengen en aan de eierdooiers toevoegen, vervolgens voorzichtig het eiwit erdoor scheppen.
  • Een kleine ondiepe (patisserie) bakplaat met een stuk bakperkament beleggen en hierover het beslag verdelen tot een dikte van ong. 1 cm. De bakplaat in de oven schuiven en 8-10 minuten bakken; de cake moet bleek van kleur blijven.
  • De cake uit de oven en van de bakplaat halen en op een schone, vochtige theedoek leggen. Het bakpapier verwijderen en de cake met theedoek oprollen en laten afkoelen.
  • De gelatine in een bakje koud water laten weken. De slagroom stijf kloppen.
  • Kastanjepuree, mascarpone, suiker, vanillesuiker en rum vermengen. In een klein steelpannetje melk verwarmen en daar de gelatine in laten oplossen: houdt het vuur daarbij laag. 3 eetlepels kastanjeroom toevoegen, vermengen, en vervolgens beide mengsels vermengen. Als laatste de slagroom erdoor scheppen.
  • De cake uitrollen, de kastanjeroomvulling erover uitsmeren (tot ong. 1 cm van de rand) en de cake nogmaals met behulp van de theedoek oprollen. Op een schaal laten glijden en poedersuiker erover strooien. Eventueel garneren met de geglaceerde kastanjes.
  • Voor de geglaceerde kastanjes:
  • De kastanjes aan de bovenkant kruislings inkerven, op een bakplaat leggen en 30 minuten bijn 230°C/gasstand 9 laten roosteren.
  • Uit de oven halen, even laten afkoelen en vervolgens de schillen verwijderen. Op een lage vlam suiker en water aan de kook brengen en in ong. 20 minuten tot een dikke siroop laten inkoken. Laten afkoelen. Na afkoelen wijn en grappa door de siroop mengen, de vanillestokjes in stukjes snijden en toevoegen, en de saffraan toevoegen. Goed vermengen en 4 uur laten intrekken. Schep de kastanjes in weckpotten, schenk er de siroop bij en sluit de potten hermetisch af. Minstens 3-4 weken op een koele plek bewaren alvorens te serveren.

TERUG NAAR SLAGROOM TAARTEN RECEPTEN

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:allrecipes.nl