Citroen-slagroomtaart

Citroen-slagroomtaart

 

INGREDIËNTEN

porties : 6 personen

  • 250 gr cakemeel
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 100 gr suiker
  • 125 ml plantaardige olie
  • 6 eierdooiers
  • 180 ml water
  • 1 theelepel citroenrasp
  • het wit van 6 eieren
  • 1/2 theelepel wijnsteen
  • 150 gr suiker
  • 1 recept voor Romige citroen vulling
  • 8 schijfjes citroen

Citroen vulling:

  • 150 gr suiker
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels sinaasappelschil, geraspt
  • 125 ml sinaasappelsap
  • 2 eetlepels vers citroensap
  • 1 ei
  • 250 gr slagroom, geklopt
  • In een sauspan op een middelhoog vuur suiker, bloem, sinaasappelsap, sinaasappelrasp, citroensap en ei vermengen en laten indikken. Van het vuur halen en volledig laten afkoelen alvorens de slagroom erdoor te mengen. De vulling volstaat voor 2 cakes met 2 lagen en een diameter van 23 c

BEREIDING van de Citroen-slagroomtaart

  • De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
  • In een grote kom bloem, bakpoeder, zout en 100 gr suiker vermengen. Olie, eierdooiers, water en citroenrasp toevoegen en met een mixer tot een glad beslag mengen.
  • In een kleine kom eiwit en wijnsteen tot stijve pieken opkloppen. Geleidelijk 150 gr suiker toevoegen en tot zeer stijve, glanzende pieken opkloppen. 1/3 van het eiwit door het beslag slaan, vervolgens met snelle slagen het resterende eiwit tot alle spoorvorming is verdwenen. Het beslag in een niet-ingevette bakvorm van 25 cm gieten.
  • Gedurende 60 minuten in de voorverwarmende oven bakken tot een sateprikker in het midden gestoken er schoon uitkomt. Laat de cake omgekeerd in de cakevorm afkoelen. Als de cake is afgekoeld de randen lostikken of met een stomp mes lossnijden en uit de bakvorm schudden.
  • De vulling bereiden volgens het aangegeven recept.
  • Om de cake te maken: de cake horizontaal in 3 gelijke lagen snijden. De lagen met vulling besmeren. De resterende vulling over de cake verspreiden. Garneren met schijfjes citroen.

TERUG NAAR SLAGROOM TAARTEN RECEPTEN

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:allrecipes.nl