INGREDIËNTEN
1 cake
- 250 gr margarine
- 330 gr witte basterdsuiker
- 3 eetlepels cacaopoeder
- 7 eetlepels water
- 250 gr bloem
- 2,5 theelepel bakpoeder
- 4 eieren, gescheiden
- 1 mespuntje zout
- Glazuur
- 3 eetlepels water
- 3 eetlepels cacaopoeder
- 3 eetlepels witte basterdsuiker
- 1 eetlepel boter
Bereiden van de Poolse chocoladetaart
-
- Meng de margarine, suiker, cacaopoeder en water in een steelpan. Kook 3 minuten op laag vuur. Laat 30 minuten afkoelen. Roer de bloem, het bakpoeder en de eierdooiers erdoor. Meng goed.
- Klop de eiwitten met een snufje zout tot stijve pieken. Spatel door het beslag. Voeg wat gehakte noten of rozijnen toe, indien gewenst.
- Verwarm de oven voor op 180 graden C. Bak de taart 70 minuten tot een spies die je in het midden steekt er schoon uitkomt. Zet dan op een rooster om af te koelen.
Glazuur:
- Meng alle ingrediënten voor het glazuur in een steelpan, laat 2 minuten koken, tot er een glad mengsel ontstaat. Verdeel het warme glazuur over de afgekoelde cake.
bron:allrecipes.nl