INGREDIËNTEN
12 porties
Benodigdheden deeg
- 100 g suiker
- 2 eieren
- 50 ml zonnebloemolie
- 100g bloem
- 2 tl of 8 g bakpoeder
Benodigdheden vulling
- 170 g suiker
- 1 ei
- 5 tot 6 appels
- sap van 1 citroen
- 50 g custard
- 250 ml slagroom
- 1 zakje slagroomversteviger (Klopfix)
Bereiden van de Zweedse appeltaart
Verwarm de oven voor op 175°C. Vet de taartvorm in en bestuif deze met bloem.
Roer 100 g suiker, 2 eieren en het olie schuimig. Schep de bloem en het bakpoeder door het suikermengsel tot een zacht deeg. Verdeel het deeg in de bakvorm. Bak de taartbodem in 15 minuten goudbruin.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en grof raspen. Meng de appels meteen met het citroensap. Doe de appels, 150 g suiker, 1 ei en de custard in een pan en verwarm het mengsel. Laat even opkoken. Het mengsel is klaar als alle vocht verdampt is en het de dikte van pudding heeft gekregen. Even laten afkoelen en lauw over de bodem verdelen.
Als de taart afgekoeld is, de slagroom met de rest van de suiker en Klopfix kloppen en over de taart verdelen.
De taart kan nog naar eigen smaak met bijvoorbeeld chocolade- of citroenrasp versierd worden