INGREDIËNTEN
porties 6
VOOR DE TAART
150 gram roomboter
* 125 gram basterdsuiker
* 2 eieren
* 1 theelepel vanille-extract (bijvoorbeeld Baukje)
* 150 gram bloem
* 1 theelepel bakpoeder (ja, ook van Baukje)
* 5 eetlepels water
VOOR DE TOPLAAG
30 gram amandelschaafsel
* 60 gram roomboter
* 5 eetlepels witte basterdsuiker
* 1 eetlepel bloem
* 1 eetlepel melk
Bereiden van de Mjuk Toscakaka (Zweedse Caketaart)
Oven, keukenweegschaal, taartvorm ca. 22 cm doorsnede
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de taartvorm in met boter.
Bereidingswijze
– Klop in een kom de boter en suiker tot een dikke room. Klop beetje bij beetje de eieren erdoor en voeg het vanille-extract toe. Zeef de bloem en het bakpoeder boven het mengsel en klop het geheel goed door. Voeg het water toe en blijf het geheel kloppen tot een glad mengsel is verkregen.
– Schenk het cakebeslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taart 30 minuten. Haal de taart uit de oven en verhoog de oventemperatuur naar 200 graden.
– Verwarm voor de toplaag alle ingredienten samen in een pan (eerst de boter smelten is het makkelijkst). Laat het mengsel zachtjes bubbelen zodat de ingredienten een geheel worden. Verdeel het mengsel over de taart en zet die dan nog 5 minuten (of iets langer, zo bleek bij onze oven) tot hij goudbruin is. Laat de taart niet aanbranden! De toplaag moet karamelachtig en knapperig zijn (is het niet geworden, maar was toch lekker).
Serveertips
Serveren met of zonder slagroom.
Was een heerlijke taart, en ook best lekker als toetje met gewoon een kop koffie
TERUG NAAR TAARTEN UIT SCANDINAVIË
bron:smulweb.nl