INGREDIËNTEN
porties 6
2 eetl. ongezouten boter
4-5 rode uien, in plakken van iets meer dan een centimeter
4 teentjes knoflook, gesneden
1 blaadje laurier
5 zwarte peperkorrels
2-3 hele kruidnagelen
zeezout
bladerdeeg, voldoende voor een ovenschotel (ontdooid)
1 kop geraspte Jarlsberg, Gouda of Gruyère
2 tl. blaadjes van een takje verse tijm
Bereiden van de Andreas Viestads uientaart met Jarlsberg en tijm
Voorbereiding
Verhit de boter in een grote koekenpan boven een middelhoog vuur. Voeg de uien, de knoflook, laurier, peperkorrels en kruidnagelen toe.
Zet het vuur lager en bak alles zachtjes verder tot de uien zacht zijn, maar niet bruin. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
Voeg zout naar smaak toe.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bereidingswijze
Bekleed een vrij platte ovenschotel met het bladerdeeg en zet het weg.
Haal de kruidnagelen, de peperkorrels en de laurier uit het uienmengsel en gooi ze weg.
Doe de uien in de vorm, voeg de kaas en 1 tl. van de tijm toe.
Bak de taart zo laag mogelijk in de oven totdat de taart goudbruin is (15 minuten).
Verspreid vlak voor het opdienen de resterende tijmblaadjes over de taart.
TERUG NAAR TAARTEN UIT SCANDINAVIË
bron:smulweb.nl