Boterhamtaart, garnalen

Boterhamtaart, garnalen

 

 INGREDIËNTEN

 porties 10

1 witbrood
boter/ margarine
100 gr. leverpastei of rookvispasta
15 olijven (met paprikavulling)
75 gr. zout vlees, dunne plakjes
1 dl. slagroom of creme fraiche
1 eetlepel geraspte mierikswortel/ peperwortel

Om de taart te versieren:
75 gr. boter/ margarine
2 eetlepels geknipte peterselie
0,5 dl. mayonaise
75 gr. gepelde garnalen en dille of 0,5 rode paprika
10 – 15 olijven met paprikavulling

Bereiden van de Boterhamtaart, garnalen)

Bereidingswijze

Snij de korsten van het brood af en snij het brood horizontaal in drie lagen
Besmeer een laag met boter en doe er leverpastei of rookvispasta op
“Strooi” hier ook de gesneden olijven op
Besmeer het volgende stuk met boter en plaats dit op het andere stuk
Doe op dit stuk de plakjes zout vlees
Mix de slagroom en neem hiervan de helft
Voeg hieraan de mierikswortel/ peperwortel toe
Doe het mengsel over het zoute vlees en doe vervolgens het derde stuk brood hierboven op
Laat de taart in aluminiumfolie 5 tot 6 uur staan in de koelkast, onder iets zwaars (niet te zwaar!)
Mix de boter en voeg hieraan peterselie toe
Smeer de boter over de randen, die plat gedrukt moeten worden
Meng de mayonaise en de rest van de slagroom en verspreid dit mengsel over de taart
Versier de taart met de garnalen en dille of paprika en olijven

TERUG NAAR  TAARTEN UIT SCANDINAVIË

 

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron:smulweb.nl