INGREDIËNTEN
porties 10
150 gr. zachte boter,
150 gr. suiker,
1 zakje vanillesuiker,
3 eieren,
150 gr. bloem,
3 eetl. bessengelei of bessenjam,
70 gr. gehakte amandelen,
6 hele amandelen.
Bereiden van de Scandinavische Taart
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 240 gr. vet de vorm in.
Bereidingswijze
Roer de boter met de suiker en de vanillesuiker tot de suiker niet meer knarst. Klop de eieren er stuk voor stuk door en blijf kloppen tot de massa luchtig is en licht van kleur.
Zeef de bloem en het zout en schep dat voorzichtig door het eimengsel. vul hiermee de vorm, en bak het deeg ong 1 uur in de voorverwarmde oven, tot een ingestoken naald er weer droog uitkomt.
Laat dan de gehakte amandelen en de hele amandelen op een bakplaat bruin worden. Bestrijk de bovenkant van de taat met jam of gelei, en strooi de geroosterde amandelen erover, garneer met de hele amandelen.
TERUG NAAR TAARTEN UIT SCANDINAVIË
bron:smulweb.nl