INGREDIËNTEN
porties 8
- 3 appels, geschild (van klokhuis ontdaan, in driehoekige partjes gesneden
- 2 theelepels kaneelpoeder
- 4 eetlepels paneermeel
- 4 eieren
- 250 g suiker
- 250 g boter, gesmolten
- 150 g bloem, gezeefd
- 1 theelepel bakpoeder
- springvorm met een middellijn van 25 cm
Bereiden van de Kaneel-appeltaart (Kanelappelkaka)
Verwarm de oven voor op 180C. Beboter de taartvorm en strooi er het paneermeel in. Meng de appel met het mengsel van kaneel en 50 g suiker. Klop (met een mixer) de eieren met 200 g suiker tot een dik mengsel dat licht van kleur is. Voeg de boter en de met het bakpoeder gezeefde bloem toe. Meng alles goed door elkaar met een lepel (geen mixer) en giet dit beslag in de pan of taartvorm. Doe de appels in het beslag.
Bak de taart 35 minuten in een op 180C voorverwarmde oven, tot de bovenkant goudbruin is en een pen er na het inprikken schoon uitkomt. Dien de taart warm of op kamertemperatuur op.
Als je de taart op kamertemperatuur serveert kun je er nog wat poedersuiker overheen strooien.
TERUG NAAR TAARTEN UIT SCANDINAVIË
bron:smulweb.nl