bavarois met frambozen

INGREDIËNTEN

Porties: 4 personen

150 ml melk
2 zakjes klop klop
4 grote gelatineblaadjes
100 gr frambozen (vers of diepvries)
5 grote soeplepels nepsuiker (of enkele druppels stevia)
0,5 liter magere yoghurt

BEREIDING van de bavarois met frambozen

De blaadjes gelatine in water laten weken.
Klopklop bereiden met melk.
Frambozen lichtjes opwarmen in pannetje op laag vuurtje.
Gelatineblaadjes uitknijpen en oplossen in frambozen (van het vuur verwijderd).
Dit bij de yoghurt voegen en suiker toevoegen.
Geheel mixen.
Klopklop voorzichtig onder mengsel spatelen.
Geheel in een vorm gieten en laten opstijven in koelkast. 1/4 van het recept zorgt voor de juiste portie voor 4 aperitiefglaasjes.

Gebruik je Griekse yoghurt, wat het geheel lekker smeuïg maakt dan kom je uit op ± 55 kcal per glaasje. Met magere yoghurt op slechts ± 32 kcal/glaasje.

TERUG NAAR BAVAROISE OP MELK BASIS