INGREDIËNTEN
Porties: 8 personen
3 blaadjes gelatine (12 g)
150 g kersen
200 ml slagroom
40 g suiker
1 zakje vanillesuiker
150 g yoghurt
30 g pure chocolade
8 plakken chocoladecake
100 ml kersenlikeur
150 g kersen
200 ml slagroom
40 g suiker
1 zakje vanillesuiker
150 g yoghurt
30 g pure chocolade
8 plakken chocoladecake
100 ml kersenlikeur
BEREIDING van de Kersenbavarois
Laat de gelatine in koud water weken. Snij de kersen in stukken. Hou enkele kersen apart voor de garnering. Klop de slagroom met de suiker stijf. Meng de vanillesuiker en stukjes kers door de yoghurt. Knijp de gelatine goed uit en meng onder 50 m warme kersenlikeur. Laat even afkoelen. Hak de chocolade grof en voeg samen met de opgeklopte slagroom onder de yoghurt. Voeg er voorzichtig het afgekoelde gelatinemengsel onder. Stans met een uitsteekvormpje rondjes uit de plakjes chocoladecake. Bekleed de uitsteekvormen met plasticfolie en leg er een schijfje cake in. Schep er het yoghurtmengsel op en strijk de bovenkant glad. Laat in de koelkast opstijven. Serveren Haal uit de serveerringen, verwijder de plasticfolie en beleg met kersen die even zijn gepocheerd in de resterende kersenlikeur. Serveer onmiddellijk!