Kastanjes inkruisen en in de voorverwarmde oven (zo hoog mogelijk) bovenin op de hete bakplaat leggen en 10 tot 15 min poffen. Af laten koelen tot ze hanteerbaar zijn Allemaal pellen (kastanjes met zwarte of bruingrijze plekken in de noot weggooien) Kastanjes in een pan doen met een dikke bodem Zoveel melk toevoegen dat ze ruim onderstaan en een vanille stokje toevoegen. Langzaam aan de kook laten komen Het laagste pitje laten pruttelen en iedere paar minuten omroeren zodat het niet aanbrand. Dit kan van een uur tot anderhalf uur duren, soms moet je een scheutje melk hier en daar bijvoegen als nog niet alle kastanje gaar zijn om aanbranden te voorkomen. Omdat de puree te dik is en teveel vocht is verdampt, er ontstaat een dikke crèmige puree Vanille stokje leeg schrapen en stokje verwijderen, schraapsel onderroeren Nu even de staafmixer er doorheen en afzoeten met wat suiker. Goed af laten koelen en in handzame porties verdelen en invriezen.