Glutenvrije chocoladecake

 

optimel kwark taart

 

INGREDIËNTEN

Porties: 12 

  • 250g pure chocola, fijngehakt
  • 1 1/2 blikje (400 gr) kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
  • 4 eieren
  • 150 gr suiker
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel poedersuiker

Bereidingswijze: Glutenvrije chocoladecake

  1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een ronde cakevorm van 23 cm invetten en met bloem bestrooien.
  2. De chocolade in een magnetronbestendige schaal ong. 2 minuten in de magnetron verwarmen. Na de eerste minuut om de 20 seconden roeren tot de chocolade gesmolten en glad is. Als u een krachtige magnetron heeft, op halve kracht laten verwarmen.
  3. Bonen en eieren in een keukenmachine tot een gladde massa pureren. Suiker en bakpoeder toevoegen en vermengen. Gesmolten chocolade erbij schenken en tot een glad geheel vermengen. Schraap de zijkanten schoon zodat alle chocolade volledig opgenomen is. Het beslag in de cakevorm schenken.
  4. 40 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot een mes schoon uit het midden van de cake verwijderd kan worden. De bakvorm op een rooster plaatsen en 10-15 minuten laten afkoelen alvorens de cake uit de vorm en op een bord te leggen. Net voor serveren poedersuiker erover strooien.

TERUG NAAR  GLUTENVRIJE TAART RECEPTEN

BEZOEK ONZE WEBSHOP

bron: slankerecepten.nl