INGREDIËNTEN
Ingrediënten 6 personen
Voor het deeg:
-5 eieredooiers
-2 eetlepels heet water
-150 g suiker
-1 pakje vanillesuiker
-5 eiwitten
-150 g bloem
-50 g maizena
-2 eetlepels cacaopoeder
-200 g nougat (klaar gekocht)
-3/4 l slagroom
voor de garnering :
-12 nougatbonbons (circa 240 g)
BEREIDING van de Nougat taart
-eierdooiers met het hete water in een kom schuimig kloppen
-2/3 van de suiker en de vanillesuiker beetje bij beetje door kloppen
-goed luchtig kloppen
-in een andere kom de eiwitten zeer stijf slaan en de suiker er beetje bij beetje doorkloppen tot de suiker is opgelost
-leg dit op de dooiermassa
-meng bloem met maizena en de cacaopoeder
-boven de kom zeven en alles met een gladde lepel door elkaar spatelen
-beboter de springvorm en doe het deeg erin en plaats in het midden van de voorverwarmde oven
baktijd=40/50 min op 180?C
-uit de oven nemen en wat laten afkoelen
-de vorm losmaken en de taart op het taartrooster laten afkoelen
-als ze volledig is afgekoeld, de bodem 2 maal horizontaal doorsnijden
-brokkel de nougat in een klein pannetje en plaats deze in een grotere pan met kokend water en laat de nougat uitsmelten en wat afkoelen
-klop de slagroom stijf in een kom en roer de nog vloeibare nougat erdoor
-ongeveer 2/3 van deze massa over de 2 onderste taartschijven uitstrijken
-plaats ze op elkaar en leg de derde niet bestreken schijf er boven op
-met de rest van de room de oppervlakte en de rand bestrijken
-van boven in 12 stukken markeren en op elk stuk een bonbon leggen aan de rand