INGREDIËNTEN
3 eieren,
10 g gelatine,
125 g suiker,
2½ dl melk, 2½
dl slagroom
en 250 g aardbeien
BEREIDING
Splits eieren altijd met een eierscheider in eiwit en eidooier. Bewaar het eiwit tot nader gebruik 2-3 dagen in de koelkast. Week de gelatine in ruim koud water. Roer de dooiers met de suiker dikschuimig. Verwarm de melk al roerende in een pan tot het kookpunt. Voeg dit al roerende toe aan de dooiers. Los hierin de goed uitgeknepen gelatine op. Laat dit al roerende afkoelen door er 200 g gepureerde aardbeien aan toe te voegen. Klop de room stijf. Schep de room luchtig door het aardbeienmengsel. Spoel 4 puddingvormpjes om met koud water en vul ze met de bavarois. Laat de bavarois 3-4 uur in de koelkast opstijven..
BAVAROISE EN MOUSSES OP VRUCHTEN BASIS
AARDBEIEN BAVAROISE BEZOEK ONZE WEBSHOP
bron:de poelier.nl