INGREDIËNTEN
1 dl appelsap
1 dl melk
1 zakje vanillesuiker
3 eierdooiers
65 gram suiker
1 klein theelepel maizena
1 dl slagroom
8 gram gelatine poeder
appel extract (evt. dik sap of ingekookt appelsap)
1 dl melk
1 zakje vanillesuiker
3 eierdooiers
65 gram suiker
1 klein theelepel maizena
1 dl slagroom
8 gram gelatine poeder
appel extract (evt. dik sap of ingekookt appelsap)
BEREIDING
Kook de melk met de vanille suiker op.
Roer de eierdooiers met het appelsap, suiker, maizena en de gelatinepoeder los.
Als de melk kookt, dan deze aan de eierdooiers toevoegen.
Klop de massa tot 85 graden au bain marie op.
Dan in ijswater koelen.
Als de mousse terug gekoeld is, de room opkloppen (niet te stevig) en toevoegen.
De mousse met een weinig appelextract op smaak brengen evt. een scheutje citroensap toevoegen.
Doe de mousse over in een vorm en laat deze afkoelen.
bron: kookjij.nl