INGREDIËNTEN
porties 12
2 grote bieten
2 eieren
240 gr suiker
1 dl (koolzaad) olie
150 gr bloem
2 theelepels bakpoeder
zakje vanillesuiker
Glazuur:
200 gr roomkaas (mon chou) (graag light)
1 dl kwark (light)
1 dl poedersuiker
zakje vanillesuiker
1 dl pistach noten voor de dekoratie
Bereiden van de Bietjestaart
oorbereiding
Zet de oven op 175 graden
Smeer een springvorm met boter in en bestrooi deze met paneermeel.
Schil de bieten en rasp ze fijn.
Bereidingswijze
Klop de eieren met de suiker luchtig.
Roer er de olie en de bieten door heen.
Meng de droge ingredienten, roer dit door het mengsel en doe dit in de vorm.
Bak de taart laag in de oven cirka 50 minuten
Laat de taart afkoelen haal hem uit de vorm.
Rooster de pistachnoten in een droge koekepan.
Hak ze grof.
Meng het glazuur, smeer dit over de taart en stooi er de nootsukjes op.
TERUG NAAR TAARTEN UIT SCANDINAVIË
bron:smulweb.nl