INGREDIËNTEN
6 personen
– bladerdeeg voor de bodem
– 200 gram cake
– 7 eieren
– 400 cc room of plantaardige roomvervanger
– ca. 1,5 eetlepel kaneel
– 40 gram suiker
– zakje vanille suiker
– gembersiroop of honing
– 20 gram gelatine
– bokbier
Bereiden van het Belgische kaneeltaartje
Taartvorm insmeren met boter en dan bedekken met het bladerdeeg (1 cm. van de rand van de vorm blijven). Eieren, room, scheut bokbier, suiker, vanille suiker, kaneel, kleine eetlepel honing of gembersiroop en de gelatinepoeder (of velletjes eerst oplossen in lauwwarm water) heel goed mengen. Als het een mooie homogene massa is, 200 gram cake in blokjes gesneden toevoegen en deze massa in de taartvorm gieten. De taart bakken in de oven, 30 minuten. Op 180 graden, daarna nog 10 minuten op 200 graden. De taart is gaar als deze lekker stevig aan voelt (met de vinger even zachtjes opdrukken om dit te controleren). De taart laten afkoelen en in kleine puntjes snijden. De nog net iets warme puntjes serveren met een bolletje vanille ijs en lekker wat slagroom.