INGREDIËNTEN
porties 10
– 140 g boter
– 200 g suiker
– 2 eieren
– 85 g zelfrijzend bakmeel
– 115 g gemalen amandelen
– 120 ml melk
– 1 tl vanille-essence
– 1 el heet water
– 1/2 tl bakpoeder
– 8 gedroogde pruimen, ontpit
– 115 g walnoten
– 5 el suiker
– 2 appels
– kaneel
– boter
Bereiden van de Deense appel-pruimentaart
Hulpmiddelen
– keukenmachine
– springvorm (24 cm doorsnede)
Bereidingswijze
Doe boter, suiker, eieren, meel, amandelen, melk, vanille-essence, water en bakpoeder in de keukenmachine. Laat de machine 10-20 seconden draaien, tot een dik beslag wordt verkregen. Schenk in de ingevette vorm.
Hak de pruimen grof. Hak de walnoten en vermeng ze met 2 el suiker. Haal de klokhuizen uit de appels en snij de appels in dunne plakken. Verdeel de pruimen over het beslag, daaroverheel de walnoten en als laatste de appelplakken. Bak de taart 45 minuten op 190 oC.
Bestrooi de taart met de rest van de suiker en de kaneel en verdeel er wat klontjes boter overheen. Bak nog 20-25 minuten. Laat afkoelen.
TERUG NAAR TAARTEN UIT SCANDINAVIË
bron:smulweb.nl