INGREDIËNTEN
porties 4
Brokkeldeeg
* 1/2 liter ingemaakte kersen of abrikozen
* 125 gram boter
* 100 gram basterdsuiker
* 100 gram gemalen amandelen
* 1 theelepel bloem
* 2 eieren.
Bereiden van de Deense taart
Voorbereiding
BROKKELDEEG: Wrijf bloem en boter tot kruimels.
Maak een kuiltje in het mengsel en doe daarin het zout, de suiker en het water.
Kneed snel tot een samenhangend deeg.
Wikkel het deeg in folie en laat minstens 2 uur rusten in de koelkast.
Bereidingswijze
Laat de vruchten goed uitlekken. Rol het deeg uit en bekleed er een ingevet taartblik mee. Prik in het deeg. Roer de boter samen met de suiker en de bloem en klop alles luchtig. Schik de vruchten op het deeg, strijk er de amandelcreme over en laat ongeveer 1 uur bakken op 180 graden.
TERUG NAAR TAARTEN UIT SCANDINAVIË
bron:smulweb.nl