INGREDIËNTEN
Porties: 8
- 120 gr pure chocolade
- 120 gr boter
- 150 gr suiker
- 50 gr cacaopoeder
- 3 eieren
- 1 theelepel vanille-extract
Bereidingswijze: Eenvoudige chocoladecake zonder meel
Voorbereiding: 15min › Bereiding: 30min › Klaar in:45min
- Verwarm de oven voor op 150°C. Vet een ronde cakevorm (20 cm doorsnee) in en bestuif licht met cacaopoeder.
- Smelt de chocolade en boter au-bain-marie. Zet het vuur uit, roer de suiker, cacaopoeder, eieren en vanille-extract erdoor en giet het in de cakevorm.
- Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cake eerst 10 minuten in de vorm afkoelen voordat je hem eruit haalt en verder laat afkoelen op een rooster. Je kunt de plakjes cake eerst 20-30 seconden opwarmen in de magnetron voordat je serveert.
TERUG NAAR GLUTENVRIJE TAART RECEPTEN
bron: allrecipes.nl