Surinaamse feesttaart. Bojo is een populaire Surinaamse cake. Hij moet een beetje vochtig en sponsig zijn. Je moet het een aantal keren maken om tot je eigen beste recept te komen. Hier het basisrecept.
INGREDIËNTEN
2 pakken geraspte cassave, ongeveer een kilo
– 200 gram geraspte cocos.
– 250 gram suiker
– 150 ml. melk
– 150 gram gesmolten margarine of boter
– 100 gr. blanke rozijnen
– 2 theelepels amandel-essence
– 2 theelepels vanille essence of 2 pakjes vanillesuiker
– mespunt zout.
– 1 eetlepel kaneel.
– gekleurde muisjes
Bereiden van de Bojo
was de rozijnen
– schep daarna kokos, de ontdooide cassave, rozijnen, melk, kaneel, de suiker en essences (of vanillesuiker) en het zout luchtig door elkaar.
– smelt de boter en schep dit door het beslag.
– verwarm de oven op 200 graden.
– doe het mengsel in een beboterd bakblik, strooi er de suikermuisjes over en bak de bojo in ongeveer 60 minuten gaar tot de korst gaar en bruin is en de koek van binnen niet nat aanvoelt.
– Er is verschil in baktijd tussen een hetelucht-oven en een elektrische oven, dus hou in de gaten of de bojo niet te donker wordt. Pas anders de baktijd aan naar iets korter.
– Prik met een satestokje om te testen of hij gaar is. Is het stokje droog dan is de taart gaar. Strooi er desgewenst gekleurde muisjes over (niet de boterhammuisjes, maar de kleine muisjes die te koop zijn bij de bakbenodigdheden).Snij de taart van uit het midden in punten.
Tip: Als je fijne bojo wilt die wat vochtig is, voeg dan nog extra 1 blikje kokosmelk toe (150 ml).