INGREDIËNTEN
porties 12
Bodem:
Ongeveer 6-8 sneetjes roggebrood
75 g zachte boter
Vulling:
400 g garnalen
4 dl zure room of crème fraîche
1 dl mayonaise
1 blik roomkaas met mierikswortel smaak
½ dl fijngehakte dille
2 eetlepels rode vis eitjes
½ fijngehakte rode ui
4 st. gelatine vellen
Garnering: Garnering:
100 g garnalen
1 citroen, in dunne plakjes gesneden
1 blik rode kuit
dille
Bereiden van de Garnalen kwarktaart (Skagen Cheesecake)
Hulpmiddelen
Springvorm van 28 cm doorsnede
Voorbereiding
Meng de boter en rogge brood tot een kruimelige massa. Druk het in een springvorm, bekleed met bakpapier. Tenminste een paar uur laten koelen in de koelkast, als het kan een hele nacht.
Bereidingswijze
Week de gelatineblaadjes in koud water, ongeveer 10 minuten.
Pel en hak de garnalen grof. Meng ze met ongeveer 3 dl van de zure room, de mayonaise en de roomkaas. Vermeng met de gehakte dille, rode ui en viseitjes.
Knijp de blaadjes gelatine goed uit.
Verwarm de resterende zure room of crème fraïche zachtjes in een steelpan. Niet laten koken! Voeg de gelatine toe en laat al roerend smelten op een laag vuur. Af laten koelen tot kamertemperatuur.
Giet dit mengsel bij de vulling en meng goed.
Giet de vulling in de springvorm en dek af met plasticfolie. Op zijn minst 5 uur laten koelen in de koelkast, bij voorkeur een hele nachts.
Serveertips
Garneer cheesecake vlak voor het opdienen met kuit, garnalen, plakjes citroen en dille takjes. Snijdt de taart in 8 tot 12 punten
TERUG NAAR TAARTEN UIT SCANDINAVIË
bron:smulweb.nl