INGREDIËNTEN
Aantal personen:
4
Bereidingstijd
60 min
Ingrediënten:
- 4 kant en klare deegrollen (yufka)
- 2 eieren
Ingrediënten voor de vulling:
- 250 gram gehakt
- 1 ui
- een bosje peterselie
- 1 theelepel rode peper
- 1 theelepel zwarte peper
- een halve eetlepel zout
BEREIDING van de Gonca böregi
-
- Doe het gehakt in een pan en laat dit een beetje gaar worden.
- Snijd de ui in stukjes en doe deze bij het vlees.
- Voeg de rode peper, zwarte peper en de zout bij het vlees.
- Snijd de peterselie in kleine stukjes en voeg deze ook toe aan de pan.
- Roer de ingrediënten en doe dan het vuur uit.
Bereiding van de gonca böregi:
- Neem de deegrollen voor je. Stapel er 2 op elkaar.
- Strooi het gehakt over de deegrollen heen.
- Rol de deegrol op.
- Snijd het in stukken.
- Scheid het eigeel van de eiwit en smeer het eigeel over de deegrol heen.
- Leg de Gonca böregi in een voorverwarmde oven van 200 graden totdat de deegrollen bruin kleuren.
- Zie de onderstaande foto (met wat tomatensaus of ketchup) voor het eindresultaat, eet smakelijk!
bron:turksekok.nl