INGREDIËNTEN
personen
6 eigeel
6 eiwitten
160 gram suiker
1 pakje vanillesuiker
30 gram bloem (dit leest u goed!)
120 gram gepelde walnoten, in stukjes
50 gram paneermeel
maplesirup of ahornsiroop
1 bak mascarpone
2 el suiker
scheutje melk
BEREIDING van de Oostenrijkse notentaart
Springvorm van 26 cm doorsnede.
oven.
Voorbereiding
Bakvorm invetten en met bloem bestuiven.
Bereidingswijze
Eigeel met suiker heel schuimig kloppen.
bloem erdoor heen roeren, je maakt nu geen gebruik meer van de keukenmachine/handmixer.
walnoten en paneermeel er voorzichtig doorheen roeren.
De zeer stijf geslagen eiwitten er voorzichtig doorheen roeren.
De mix in de bakvorm doen en 1 uurtje op 170 graden Celsius (heteluchtoven) bakken.
Hierna iets af laten koelen en de taart overlangs doorsnijden. Beiden helften goed af laten koelen.
Op allebei de helften ahornsiroop schenken (naar smaak). De mascarpone loskloppen met de suiker en de melk. Dit verdeel je over een helft en daar leg je de andere helft op.
Klaar.
.
bron:smulweb.nl