Ingrediënten
750 gram hele gerookte paling
1 halve ui
1 scheut wiskey
1 liter kookroom
0,5 liter slagroom
25 gram gelatine
citroensap van 0,5 citroen
peper
zout
bosje bieslook, in stukjes gesneden
Bereidingswijze
Fileer de paling.
Ontdoe van het vet en snijd in kleine stukjes.
Snipper de ui, fruit aan met wat boter, blus af met de whiskey en voeg citroensap toe.
Voeg de paling toe
Doe er de kookroom bij, breng aan de kook en laat 10 minuten pruttelen.
Sla de slagroom tot yoghurt dikte.
Haal de paling van het vuur en breng op smaak met zout en peper.
Los de gelatine op in de nog warme palingmengsel. Koel af tot kamertemperatuur.
Voeg de geslagen room erbij en de bieslook.
Plaats in de koeling gedurende minimaal 3 uur.
Stort de vormpjes en dien op met koude asperges.
Ontdoe van het vet en snijd in kleine stukjes.
Snipper de ui, fruit aan met wat boter, blus af met de whiskey en voeg citroensap toe.
Voeg de paling toe
Doe er de kookroom bij, breng aan de kook en laat 10 minuten pruttelen.
Sla de slagroom tot yoghurt dikte.
Haal de paling van het vuur en breng op smaak met zout en peper.
Los de gelatine op in de nog warme palingmengsel. Koel af tot kamertemperatuur.
Voeg de geslagen room erbij en de bieslook.
Plaats in de koeling gedurende minimaal 3 uur.
Stort de vormpjes en dien op met koude asperges.