INGREDIËNTEN
8 personen
400 gr bloem
snufje zout
4 eieren
1 liter melk
50 gr boter
500 gr aardbeien
250 ml slagroom
BEREIDING van de Pannenkoekentaart met aardbeien
-
Doe de bloem in een grote beslagkom en roer een snufje zout er door. Maak een kuil in het midden en breek de eieren er boven. Schenk ongeveer ¼ deel van de melk er bij en mix met een garde of mixer tot een glad beslag. Voeg al roerend de rest van de melk toe. Laat het beslag 30 min in de koelkast rusten.Maak ondertussen het aardbeienmengsel: pureer de aardbeien (bewaar er een paar voor decoratie) in een keukenmachine of met een vork fijn. Mix de slagroom stijf en roer de aardbeienpuree er door en zet het mengsel zolang in de koelkast.Verhit een beetje boter in een koekenpan en laat smelten. Schenk of schep wat beslag in de pan (ongeveer 1 soeplepel) en laat over de hele oppervlakte uitvloeien. Laat het beslag op middelhoog vuur stollen en beweeg dan zachtjes met de pan op en neer zodat je zeker weet dat de pannenkoek los zit. Draai hem om en bak ook de andere zijde licht bruin. Herhaal dit totdat je ongeveer 10 pannenkoeken hebt en laat ze afkoelen.Besmeer een pannenkoek met het aardbeien roommengsel en dek af met de volgende. Herhaal dit todat alles op in en je een mooie taart hebt. Verdeel nog wat aardbeien op de bovenzijde en laat minimaal een uurtje in de koelkast opstijven. Snijd mooie punten uit de taart en serveer als lekkernij bij de koffie of als dessert. Dek hem goed af zodat hij niet uitdroogd.Tip: je kunt een zakje klop fix toevoegen aan de slagroom zodat hij extra stevig word.
bron:smulweb.nl