INGREDIËNTEN
12 porties
- 1 eetlepel gedroogde gist
- 225 ml warm water (45 C)
- 275 g broodmeel
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 afgestreken theelepels (6 g) zout
- 2/3 afgestreken eetlepel poedersuiker
BEREIDING van de Perfect Pizzadeeg
- Los de gist op in een klein kommetje met warm water. Laat het ongeveer 10 minuten staan, tot het begint te schuimen.
- Meng in een grote kom het broodmeel, de olijfolie, het zout en de suiker, en de opgeloste gist. Roer het goed door elkaar met een houten lepel en klop het dan met krachtige slagen tot een stijve massa. Dek de kom af en laat het deeg rijzen tot dubbel volume, ongeveer een halfuur.
- Verwarm de oven voor op 180 C.
- Verspreid wat meel over het werkoppervlak en leg het deeg erop. Maak een bal van het deeg en rol die dan uit tot een pizzabodem. Doe je favoriete pizzasaus en -vulling in de pizzabodem en bak hem goudbruin in de voorverwarmde oven (ongeveer 20 minuten.)
Bron: allrecipes.nl